The Happiness Light Evening

INLEIDING

Het eerste officiële project van Happiness Gent is aangebroken. We organiseren een herdenking om iedereen een warm hart toedragen die een belangrijk persoon is kwijtgeraakt. We willen een mooi gebaar op de begraafplaatsen van Gent brengen. Dit willen we doen door brandende kaarsen te leggen op elk grafsteen. Happiness Gent organiseert 3 herdenkingsmomenten. De evenementen zullen in diverse thema's worden ingekleed met elk een unieke touch van blijdschap! We willen jong en oud samen verenigen op de herdenkingen. Onze vijwilligers bestaan een enthousiaste groep jongeren en studenten die hierin hun tanden gaan inzetten om van dit project iets uniek en bijzonder te maken.

HERDENKING


Je kan de dood vergelijken met een laatste deur die de scheidslijn vormt tussen de overledenen en de levenden. Een deur die soms zachtjes wordt gesloten en soms met een woedende klap wordt dicht gesmeten. Daartussen zitten miljoenen verschillende manieren om die laatste deur te passeren. 

Achterblijvers met dierbare herinneringen, gemis en een gevoel van afgesneden zijn. Die zijn er in al die gevallen.. Voor al die mensen die in hun hart een plekje bewaren voor een geliefde die is ontvallen zijn er momenten als ‘The Happiness Light Evening’. Samen steken we kaarsen aan en leggen we op elk grafsteen een brandende kaars vol warmte en geluk.


We willen graag zoveel mogelijk bezoekers de mogelijkheid bieden om kaarsen te plaatsen en rustig stil te kunnen staan bij het graf.

Er zullen ook diverse mini-projecten aanbod komen tijdens dit event. De combinatie met ‘The Happiness Light Evening’ willen zorgen voor verbondenheid tussen de levende en doden. En we willen geliefden, vrienden, familie, … zelfs onbekende verbinden met elkaar.

De thema’s zijn:
1. Give a flower to someone
2. Light a candle
3. Write a card to the future
4. Show your gratitude to someone
5. Hello

Allround Happiness Foundation roept iedereen op om te komen helpen de duizenden graven te verlichten. Daarnaast is financiële ondersteuning om de kaarsen en benodigdheden te kunnen aanschaffen erg welkom.

We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en exacte planning van het event.

EVENEMENTEN

MEER INFO VANAF 1 AUGUSTUS

MEER INFO VANAF 1 AUGUSTUS

THE HAPPINESS LIGHT EVENING

CHRISTMAS EDITION

MEER INFO VANAF 1 AUGUSTUS

PARTNERS

ALLES KAN!

JEUGDDIENST STAD GENT

The Happiness Light Evening

VOLG ONS

Copyright © 2020 Happiness Belgium. Alle rechten voorbehouden