The Happiness Light Evening

ONS VERHAAL

Happiness Belgium
Happiness Gent
Allround Happiness Foundation
Allround Happiness Photography
Alles Kan! - Jeugddienst Stad Gent

KORTE OMSCHRIJVING VAN HET PROJECT
We willen een warm hart toedragen aan iedereen die een belangrijke persoon (familie, vriend of kennis) is kwijtgeraakt. We willen een mooi gebaar op de begraafplaatsen van Gent brengen. Dit willen we doen door brandende kaarsen te leggen op elk grafsteen.


WAT HOUDT JE PROJECT IN?
Je kan de dood vergelijken met een laatste deur die de scheidslijn vormt tussen de overledenen en de levenden. Een deur die soms zachtjes wordt gesloten en soms met een woedende klap wordt dicht gesmeten. Daartussen zitten miljoenen verschillende manieren om die laatste deur te passeren. Achterblijvers met dierbare herinneringen, gemis en een gevoel van afgesneden zijn. Die zijn er in al die gevallen..


Voor al die mensen die in hun hart een plekje bewaren voor een geliefde die is ontvallen zijn er momenten als ‘The Happiness Light Evening’. Samen steken we kaarsen aan en leggen we op elk grafsteen een brandende kaars vol warmte en geluk. Een begraafplaats waar een geliefde ligt is vaak een plek om te mijmeren over wat er is geweest.


Herinneringen ophalen hoort bij het bezoeken van een graf. Dit net zoals gevoelens van spijt en soms zelfs van schuldgevoel. Als de overledene belangrijk voor je was bij leven, is het vaak zwaar om het graf achter te laten en zelf verder te gaan met je dagelijkse beslommeringen. Dan is het achterlaten van iets persoonlijks bij het graf, als teken van verbondenheid en van niet vergeten,
een geste van grote waarde.


WELKE RESULTATEN WIL JE BEREIKEN?
Happiness Gent wil dit jaar bij ieder graf een kaarsje te laten branden. We hopen dat Stad Gent, inwoners en zelf de studenten en toeristen achter het initiatief staan. En mee ondersteuning bieden op diverse manieren en onderstreept daarmee het bijzondere karakter van dit burgerinitiatief.
We willen graag zoveel mogelijk bezoekers de mogelijkheid bieden om kaarsen te plaatsen en rustig stil te kunnen staan bij het graf. Er worden per persoon twee lichtjes uitgereikt.


Nadat die zijn geplaatst kan men desgewenst weer aansluiten voor nieuwe kaarsen. Zo kan iedereen die dat wil, een aantal graven verlichten voor de kerst. De lichtjes zullen door vrijwilligers bij de hoofdingang van de begraafplaats uitgereikt worden en tegelijkertijd is iedereen die eigen lichtjes wil plaatsen welkom om dat rond dezelfde tijd te komen doen.


Ook voor het opruimen van alle opgebrande kaarsen op 03/11/2020, 13/11/2020 en 26/12/2020 wordt nog hulp gevraagd.


WANNEER IS HET PROJECT VOOR ONS GESLAAGD?
Dit project is de fundering van Happiness Gent. We willen na deze editie voor doen. We willen dit jaarlijks doen. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken dat we kunnen. Dat is het doel van de vereniging. Als we verschillende doelgroepen samen brengen in het hartje van Gent is het voor ons een geslaagd project. Want dat betekent dat we nog voor elkaar zorg dragen en voor elkaar zijn in makkelijke en moeilijke tijden..


WERK JE MET VRIJWILLIGERS?
Via ons marketingcampagne ‘Light a candle’ gaan we zowel intern als extern opzoek naar vrijwilligers. We rekenen uiteraard op de steun van de vele studenten die in Gent studeren maar alsook van de inwoners die in het hartje van Gent vertoeven.


De vrijwilligers zullen met samenspraak met ons, de geschikte taak krijgen om dit project te doen slagen. We zullen opzoek gaan naar mensen die helpen bij het plaatsen van de kaarsen, het opruimen van het event, uitdelen van promotiemateriaal, enz. Bij ons is alles mogelijk met een glimlach op je gezicht 


WIE IS JE DOELGROEP?
Allround Happiness Foundation is een studentenvereniging initiatief van en door studenten tussen de 18 à 25 jaar. We willen laten zien dat jongeren zich ook kunnen engageren voor een waardevol project. De vereniging staat voor blijdschap naar iedereen toe. Dus alle doelgroepen van jong tot oud zijn uiteraard welkom om af te komen naar ‘The Happiness Light Evening’.


OP WELKE MANIER WORDT DE PROMOTIE GEVOERD?
We introduceren een op maat gemaakte marketing Campagne ‘Light a candle’ voor ons event. We willen letterlijk iedereen betrekken bij dit project. Aan de hand van dit campagne willen we nieuwe partners ontmoeten en samenwerkingen aangaan met nieuwe sponsors.


Via deze weg gaan we ook opzoek naar vrijwilligers en studenten die hun handen uit de mouwen willen steken om zich mee engageren voor de events.


MINI-PROJECTEN (SHARING IS CARING)
Deze mini-projecten zullen we uitvoeren tijdens de events. De thema’s die aanbod zullen komen gaan over emoties en gevoelens zoals dankbaarheid, hoop, blij, verdriet, respect, enz.


Happiness Gent wil mensen raken in hun diepste van hun hart. Om o.a. na te denken over jezelf, de schoonheden te ontdekken waarvan je niet wist dat je die had.


De thema’s zullen telkens verspreid staan over begraafparken die aanwezig zijn op de begraafplaatsen in Gent. We willen iedereen wakker schudden dat rond iedereen ‘Happiness’ te vinden zijn. Via onze marketingplan gaan de thema’s aanbod komen en laten we Gentenaars al proeven van het concept ‘The Happiness Light Evening’.


De combinatie mini-projecten met ‘The Happiness Light Evening’ willen zorgen voor verbondenheid tussen de levende en doden. En we willen  geliefden, vrienden, familie, … zelfs onbekende verbinden met elkaar.


DE THEMA’S DIE AANBOD KOMEN:

  • GIVE A FLOWER TO SOMEONE
  • BURN A CANDLE FOR A LOVED ONE
  • WRITE A CARD TO THE FUTURE
  • SHOW YOUR GRATITUDE TO SOMEONE

ORGANISATIE

Happiness Belgium

Liefdadigheidinstelling

Allround Happiness Foundation 

Studentenvereniging

Allround Happiness Photography

Fotografie vereniging

The Happiness Light Evening

Evenement

 

The Happiness Light Evening

VOLG ONS

Copyright © 2020 Happiness Belgium. Alle rechten voorbehouden